+387 65 813 288 info@rioputovanja.com

Ulogujte se

Registrujte se

Nakon kreiranja naloga, možete pratiti svoj status plaćanja, pratiti potvrdu i možete ocijenjivati putovanje nakon što ste ga završili.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj telefona*
Država*
* Kreiranje naloga znači da ste saglasni sa Uslovima korišćenja i Izjavom o povjerljivosti.

Već ste član?

Ulogujte se
+387 65 813 288 info@rioputovanja.com

Ulogujte se

Registrujte se

Nakon kreiranja naloga, možete pratiti svoj status plaćanja, pratiti potvrdu i možete ocijenjivati putovanje nakon što ste ga završili.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj telefona*
Država*
* Kreiranje naloga znači da ste saglasni sa Uslovima korišćenja i Izjavom o povjerljivosti.

Već ste član?

Ulogujte se

Peru, Bolivija, Čile, Argentina

(1 Ocjena)
Popust
Već od4,900 KM4,700 KM
Popust
Već od4,900 KM4,700 KM
August 20, 2019

Rezerviši

Dodaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

797

Zašto rezervisti putovanje kod nas?

 • Najbolje cijene
 • Posebno birani aranžmani
 • Najveći izbor destinacija
 • Pomoć pri izboru aranžmana

Kako do nas?

Ne oklijevajte da nas pozovete! Tu smo za sve dodatne informacije, tu smo zbog Vas!

+387 65 813 288

info@rioputovanja.com

26/29 dana
Dostupnost: 23.12.2017. ; 28.12.2017; 20.01.2018.
Beograd
Peru
Maksimalno osoba: 300
Fotografije
Detaljnije

Putovanje u Južnu Ameriku – Peru, Bolivija, Čile, Argentina 2017/2018!

26/29 dana – Lima, Cusco, Aquas Calientes, Copacabana, Ostrvo Sunca, La Paz, Salar de Uyuni, San Pedro de Atacama, Buenos Aires – 4380 KM (uključene aviokarte, sve takse, smještaj, transferi, vodič)

Polazak 23.12.2017. godine –> Grupa je POPUNJENA!

Zbog velikog interesovanja otvorena novi termin sa polaskom 28.12.2017. godine!

Polasci: 23.12.2017. ; 28.12.2017. ; 20.01.2018. godine

Gradovi koji se obilaze: Lima, Cusco, Aquas Calientes, Jezero Titicaca- Ostrvo Sunca, La Paz, Salar de Uyuni, San Pedro de Atacama, Buenos Aires. Aktivnosti: Surf u Limi, obilazak čuvene pijace Inka u Cuscu, Put Inka, obilazak Doline Inka i Machu Pichu, kupanje u Titikaki, pijaca vještica u La Pazu, planinarenje na 5400m na Chacaltaju, dolina mjeseca na 4500m,“Death Road”, posjeta slanim jezerima u Boliviji, prelazak Anda do Chilea, tango u Argentini, utakmica Boca Juniorsa na čuvenoj Bombonjeri i odlazak na Iguasu vodopade! Priroda od koje se stvarno čovjek osjeća boljim i ljepšim! Andi… predjeli od kojih Inkama i njihovim bogovima zastaje dah. Neobično putovanje u daleku i neobičnu zemlju.Hramovi, gradovi Inka, moderne metropole, astrologija, iznenađenja, lišće koke u čaju, plemenski vračevi, pijace, narandžasti krompir, pastrmke, kaktusi, začini…

Krećemo iz Lime, glavnog grada Perua smještenog na obali Pacifica, koji zovu “gradom kraljeva” i “biserom Pacifica”, iz njegovog srca – Mirafloresa. Obilazimo predivne kolonijalne građevine, Veliki trg, katedralu, Narodni muzej, Palatu Pravde, park i trg ljubavi, i radujemo se početku naše južnoameričke avanture uz zalazak sunca iznad strmih stijena o koje se ruše talasi Pacifica… Prelazimo nadmorsku visinu letom iz Lime i dolazimo u Cusco na 3400 metara nadmorske visine. Nekadašnja prijestolnica Inka, danas mali i opušten gradić, okružen Andima i historijskim gradovima. Obilazimo Plaza del Armas, katedralu Svetog Dominga i upućujemo se u Svetu dolinu da istražimo Pisak, Chinchero i Olantajtambo. Potom se ukrcavamo na voz i dolazimo do Aquas Calientesa odakle ćemo posjetiti Machu Pichu.

Machu Pichu je najpoznatiji grad Inka, u dolini rijeke Urubambe, nedaleko od Svete doline, bio je nepoznat španskim konvistadorima i zapadnoj civilizaciji do 1911. godine. Nalazi se na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 1983. godine. Skrivena prijestolnica Inka sagrađena je oko 1450. godine, a napuštena 100 godina kasnije, sa dolaskom španskih konkvistadora. Na samom lokalitetu nalaze se dijelovi u kojima su živjeli, hramovi posvećeni bogu sunca, različite skuplture, astronomski satovi i čak i grobnice. Penjemo se rano ujutru, dok magla još uvijek obavija nepreglednu džunglu, a prizor na lokalitet okružen vrhovima planina, uz zvuk Urubambe urezuje se u pamćenje zauvijek…

Isla del Sol ili Ostrvo Sunca je malo ostrvo preko puta gradića Kopacabana, na jezeru Titicaca. Na ostrvu nema struje ni puteva, na njemu žive potomci Inka, gaje lame i pecaju na najvišem jezeru na svijetu… Dva dana totalnog mira i opuštanja, uz uživanje u predivnim predjelima, dohvatanje oblaka i obilazak ruševina Inka civilizacije koja je vjerovala da je ovdje rođen bog sunca…

La Paz je glavni grad Bolivije i najviša je prijestolnica na svijetu. Bolivija je zemlja koja se potpuno razlikuje od ostalih zemalja Južne Amerike, a grad čije je originalno ime „Nuestra Señora de La Paz“, i posvećeno je miru koji je uspostavljen nakon osvajanja španskih konkvistadora u 16. vijeku.  

Put Jungas ili put smrti počinje u najvišem gradu na svijetu – La Pazu u Boliviji  koji se nalazi na 3.660 metara nadmorske visine. Magistrala se prvo penje na 4.650 metara, a zatim se strmim liticama spušta na visinu od 1.200 metara. Spust od preko 3.650 metara je jedan od najduže kontinuiranih na svijetu nakon čega se stiže u područje Jungas u amazonskoj prašumi. Put je izgrađen 1930.godine i donedavno ovo je bio glavni put čak i za kamione i autobuse koji je spajao La Paz sa velikom regijom. Prije nekoliko godina, Bolivija je sagradila novi bezbjedniji put, dok je Put smrti postao prava atrakcija za adrenalinske zavisnike na biciklima. Avantura koju ćete pamtiti cijelog života! Nakon La Paza upućujemo se ka jugu Bolivije – Salar de Uyuniju i posjećujemo najveća zaslanjena područja na svijetu. Pogled nam se zadržava na oblacima koji se reflektuju u zaslanjenoj pustinji koja se proteže na preko 10.000 kvadratnih kilometara. Posjećujemo i jezera neobičnih boja – crvena, zelena i plava dok prelazimo Ande na putu prema Čileu.

Buenos Aires -grad na ušću La Plate u Atantski ocean, prijestolnica je druge po veličini zemlje Južne Amerike, zemlje tanga, fudbala, vina i bifteka, Maradone i Eve Peron. Preko 30% stanovništva zemlje živi u prijestolnici i okolini. Argentina je dobila ime od latinske riječi srebro (argentum). Fudbal je dio kulture zemlje, ne samo najbitnija sporedna stvar na svijetu. Stadion Boce Juniors, La Bombonera podsjeća na kutiju čokolade zbog svog karakterističnog  oblika sa jednom ravnom tribinom i tri uzdignute u krug. Dok navijači Boce ( “La doche”) skaču na tribinama ovog akustičnog stadiona on vibrira.

Tango se rodio u siromašnim oblastima Buenos Airesa pa je ovaj popularni ples postao simbol zemlje i UNESCO ga je proglasio nematerijalnim svjetskim kulturnim naslijeđem. Svira se bandoneonom, specifičnom vrstom harmonike. Stanovnike Argentine nazivamo gaučosima, po odgajivačima stoke i njihovog tradicionalnog načina života na rančevima.

Posjećujemo Iguasu vodopade koji se nalaze na istoimenoj rijeci na granici između Argentine i Brazila. Ime potiče od riječi plemena Guarane i znači velika voda. Čitavo područje oko samih vodopada proglašeno je za Nacionalne parkove koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine.

Program putovanja

PLAN I PROGRAM PUTA ZA POLAZAK 28.12.2017. godine

1. dan (28.12.2017.): Okupljanje grupe u Beogradu i polazak za Budimpeštu. Let iz Budimpešte u 06:30 h sa presijedanjem (KL 1972) u Amsterdamu. Dolazak u Amsterdam u 08:45 h i presijedanje na let za Limu u 12:25 h (KL 743). Dolazak U Limu u 19:10 h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja u Mirafloresu, dijelu Lime koji je bezbijedan, opušten, blizu oceana, surf plaža, diskoteka i dobrog provoda. Zagrijevanje za Latinsku Ameriku. Noćenje.

2. dan (29.12.2017.): Fakultativni obilazak istorijskog centra Lime, katedrale, Velikog trga (Plaza Mayor), Narodnog muzeja, Palate pravde. Fakultativno istraživanje Miramara, dijela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kenedi, parka i trga Ljubavi (Plaza y parque del Amor) i prelijepog Baranka. Noćenje.

3. dan (30.12.2017.): Let do Cusca. Penjemo se na 3400 metara. Nekadašnja prijestolnica Inka, danas mali i opušten grad, okružen Andima i istorijskim gradovima. Fakultativni obilazak grada – Plaza del Armas, Trg San Franciska, lokalna pijaca, katedrala Svetog Dominga… Smještaj. Noćenje.

4. dan (31.12.2017.): Dolina Inka: fakultativni jednodnevni izlet. Drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze uz rijeku Urubambu: Pisak, Olantajtambo i Chinchero, interesantni i po nekim aspektima interesantniji gradovi Inka od samog Machu Picchua. Crkve i španske kolonijalne građevine. Upoznajemo veliki broj turista iz svih dijelova svijeta. Pijemo jake biljne čajeve koji treba da nam daju snagu da izdržimo veliku visinu. Idemo dalje u nebesa… Povratak u Cusco. Doček Nove godine. Noćenje.

5. dan (01.01.2018.): Slobodan dan ili fakultativni odlazak na rafting rijekama ili zip line. Popodne klopamo u restoranima, riba je svježa i porcije su velike, a sve je to jako jeftino. Kupovina Inka džempera. Ušuškavanja u misli o ovim drevnim i čudnovatim civilizacijama! Noćenje.

6. dan (02.01.2018.): Polazak autobusom iz Cusca za Olantajtambo i ukrcavanje na čuveni voz za Aquas Calientes, bajkovito mjesto okruženo Andima, kroz koje protiče rijeka Urubamba, čiji naziv u prevodu znači Sveta rijeka. Transfer do smještaja. Noćenje.

7. dan (03.01.2018.): Rano jutarnji fakultativni polazak za Machu Picchu. Ulazak na istorijsko nalazište i cijelodnevno provođenje vremena na vrhu brda. Grad koji je bio turistički centar Inka. Ljudi iz visokog društva Inka su dolazili ovdje na odmor! Osjećaj je nevjerovatan. Pentranje na Vajnapicchu (fakulatitivno), brdo iznad Machu Picchua odakle se pruža nestvaran pogled na ovaj istorijski grad! Istražujemo misteriozni grad Inka, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Popodne se spuštamo do Aqua Calientesa i kupamo u bazenima sa toplom vodom po čemu je ovo mjesto i dobilo ime (Akvas Kalientes na španskom znači „vrela voda”). Noćenje.

8. dan (04.01.2019.): Fakultativni izlet do Santa Tereze, pješačenje od 15 kilometara u jednom pravcu, idemo kroz džunglu, istražujemo prirodu, zelenilo, uživamo u zvucima i prizorima. U Santa Terezi se kupamo u termalnim izvorima i skupljamo energiju za povratak u Akvas Kalientes. Noćenje.

9. dan (05.01.2018.): Povratak u Cusco. Večernji polazak autobusom za Copacabanu. Noćna vožnja.

10. dan (06.01.2018.): Stižemo u Copacabanu u ranim jutarnjim satima, ostavljamo stvari i istražujemo ovaj živopisni gradić na jezeru Titikaka. Obilazimo baziliku iz 16. vijeka i slušamo priče o Inkama. Noćenje. 

11.-12. dan (07.-08.01.2018.): Ostavljamo stvari u Copacabani i sa sobom nosimo najosnovnije. Transfer brodićem do Ostrva Sunca (Isla del Sol) na najvišem jezeru na svijetu! Ostrvo nazivaju „ostrvom Inka” i na njemu je pronađeno preko preko 80 nalazišta. Inke su vjerovale da se na ostrvu rodio bog Sunca. Na ostrvcetu nema automobila i uličnog osvjetljenja naveče. Uživat ćemo u danima okruženi oblacima koji su nam na dohvat ruke i plavim jezerom koje siječe planinskle vrhove od preko 6000 metara. Mi smo na 4400 metara i posmatramo svijet ispod i iznad nas. Mir, šetnja i odmaranje. 2 noćenja.

13. dan (09.01.2018.): Vožnja brodom, slobodno vrijeme za razgledanje Copacabane, hipi gradića na obali Titikake sa Bolivijske strane. Vožnja do La Paza. Noćenje.

14. dan (10.01.2018.): Idemo u fakultativno razgledanje La Paza, najviše prijestolnice svijeta. Vještičija pijaca i centar grada! Čudnovati Indijanci koji su se obukli u odijela i žive u velikoj metropoli. Popodne vam možemo  ponuditi izlet u Dolinu mjeseca. Noćenje.

15. dan (11.01.2018.): Fakultativni odlazak na „death road“. Čuvena vožnja biciklima sa 5000 metara na 1300 metara niz planinu u neviđenoj brzini! Tri i po sata spuštanja niz brdo, kroz neviđene predjele, vodopade, šume, rijeke. Povratak u La Paz, slobodno vrijeme za šoping i šetnju… Ludi noćni život u barovima. Noćenje.

16. dan (12.01.2018.): Fakultativni odlazak na vrh Chakaltaja 5400 m ili slobodno vrijeme u La Paz-u. Naveče se upućujemo ka Salar de Ujuniju. Noćna vožnja.

17. dan (13.01.2018.): Dolazak u Salar de Ujuni, ukrcavamo se u džipove i krećemo u trodnevnu avanturu. Obilazak najvećeg zaslanjenog zemljišta na svijetu koje se prostire na površini od preko 10 hiljada kvadratnih kilometara. Noćenje.

18. dan (14.01.2018.): Obilazak jezera neobičnih boja i nestvarnih predjela – Laguna Verde, Laguna Roja… Upućujemo se ka Čileu. Noćenje.

19. dan (15.01.2018.): Prelazak Anda, neobične boje, oblaci na dohvat ruke, flamingosi i nestvaran svijet oko nas. Stižemo u San Pedro de Atakama u Čileu. Noćenje.

20.-21. dan (16.-17.01.2018.): Transfer do Kalame i let za Santiago de Čile, glavni grad Čilea koji je smješten u centralnoj dolini zemlje na visini od 520 metara. Transfer do smještaja. Fakultativno razgledanje grada iz čijeg se svakog dijela mogu vidjeti vrhovi Anda, obići ćemo znamenitosti iz kolonijalnog perioda, Zgradu pozorišta, Nacionalnu biblioteku, Muzej lijepih umjetnosti, staru zgradu Kongresa, ali i moderne poput Gran Santiago Torre koji je naviša zgrada u čitavoj Latinskoj Americi. Noćenja.  

22.-26. dan (18.-22.01.2018.): Transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. Transfer do hostela. Prijestolnica Argentine, drugi po veličini grad u Južnoj Americi, grad na ušću rijeke La Plata u Atlantski ocean. Tango, fudbal, vino, najbolji biftek na svijetu, Maradona, Evita Peron… Fakultativni obilazak znamenistosti grada: zgrada Kongresa, Placa de Majo, ulica Florida, četvrt La Boka, stadion Bombonjera, Obelisk… Fakultativni odlazak na Iguasu vodopade, izlet do Montevidea. Uzbudljiv noćni život! 5 noćenja.

27. dan (23.01.2018.): Još malo slobodnog vremena prije povratka kući. Transfer do aerodroma. Let za Amsterdam u 16:45 h (KL 702).

28. dan (24.01.2018.): Dolazak u Amsterdam u 10:05 h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Budimpeštu  u 14:20 h (KL 1977). Dolazak u Budimpeštu u 16:20 h. Transfer do Beograda.Kraj putovanja!

 

PLAN I PROGRAM PUTA ZA POLAZAK 20.01.2018. godine

1. dan (20.01.2018.): Okupljanje grupe u Beogradu i polazak za Budimpeštu. Let iz Budimpešte u 06:30h sa presijedanjem (KL 1972) u Amsterdamu. Dolazak u Amsterdam u 08:45h i presijedanje na let za Limu u 12:25h (KL 743). Dolazak U Limu u 19:10h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja u Mirafloresu, dijelu Lime koji je bezbijedan, opušten, blizu oceana i surf plaža, diskoteka i dobrog provoda. Zagrivanje za Latinsku Ameriku. Noćenje.

2. dan (21.01.2018.): Fakultativni obilazak istorijskog centra Lime, katedrale, Velikog trga (Plaza Mayor), Narodnog muzeja, Palate pravde. Fakultativno istraživanje Miramara, dijela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kenedi, parka i trga Ljubavi (Plaza y parque del Amor) i prelijepog Baranka. Noćenje.

3. dan (22.01.2018.): Let do Cusca. Penjemo se na 3400 metara. Nekadašnja prijestolnica Inka, danas mali i opušten grad, okružen Andima i istorijskim gradovima. Fakultativni obilazak grada – Plaza del Armas, Trg San Franciska, lokalna pijaca, katedrala Svetog Dominga… Smještaj. Noćenje.

4. dan (23.01.2018.): Dolina Inka: fakultativni jednodnevni izlet. Drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze uz rijeku Urubambu: Pisak, Olantajtambo i Ćinćero, interesantni i po nekim aspektima interesantniji gradovi Inka od samog Machu Picchua. Crkve i španske kolonijalne građevine. Upoznajemo veliki broj turista iz svih dijelova svijeta. Pijemo jake biljne čajeve koji treba da nam daju snagu da izdržimo veliku visinu. Idemo dalje u nebesa… Povratak u Cusco. Noćenje.

5. dan (24.01.2018.): Slobodan dan ili fakultativni odlazak na rafting rijekama ili zip line. Popodne klopamo u restoranima, riba je svježa i porcije su velike, a sve je to jako jeftino. Kupovina Inka džempera. Ušuškavanja u misli o ovim drevnim i čudnovatim civilizacijama! Noćenje.

6. dan (25.01.2018.): Polazak autobusom iz Kuska za Olantajtambo i ukrcavanje na čuveni voz za Aquas Calientes, bajkovito mjesto okruženo Andima, kroz koje protiče rijeka Urubamba, čiji naziv u prevodu znači Sveta rijeka. Transfer do smještaja. Noćenje.

7. dan (26.01.2018.): Rano jutarnji fakultativni polazak za Machu Picchu. Ulazak na istorijsko nalazište i cjelodnevno provođenje vremena na vrhu brda. Grad koji je bio turistički centar Inka. Ljudi iz visokog društva Inka su dolazili ovdje na odmor! Osjećaj je nevjerovatan. Pentranje na Vajnapicchu (fakulatitivno), brdo iznad Machu Picchua odakle se pruža nestvaran pogled na ovaj istorijski grad! Istražujemo misteriozni grad Inka, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Popodne se spuštamo do Akvas Kalientesa i kupamo u bazenima sa toplom vodom po čemu je ovo mjesto i dobilo ime (Akvas Kalientes na španskom znači „vrela voda”). Noćenje.

8. dan (27.01.2018.): Fakultativni izlet do Santa Tereze, pješačenje od 15 kilometara u jednom pravcu, idemo kroz džunglu, istražujemo prirodu, zelenilo, uživamo u zvucima i prizorima. U Santa Terezi se kupamo u termalnim izvorima i skupljamo energiju za povratak u Akvas Kalientes. Noćenje.

9. dan (28.01.2018.): Jutarnji polazak za Kusko. Slobodno vrijeme u Kusku do kasnog večernjeg polaska autobusom za Kopakabanu. Noćna vožnja.

10. dan (29.01.2018.): Stižemo u Kopakabanu u ranim jutarnjim satima, ostavljamo stvari i istražujemo ovaj živopisni gradić na jezeru Titikaka. Obilazimo baziliku iz 16. vijeka i slušamo priče o Inkama. Noćenje. 

11.-12. dan (30.-31.01.2018.): Ostavljamo stvari u Kopakabani i sa sobom nosimo najosnovnije. Transfer brodićem do Ostrva Sunca (Isla del Sol) na najvišem jezeru na svijetu! Ostrvo nazivaju „ostrvom Inka” i na njemu je pronađeno preko 80 nalazišta. Inke su vjerovale da se na ostrvu rodio bog Sunca. Na ostrvcetu nema automobila i uličnog osvjetljenja naveče. Uživat ćemo u danima okruženi oblacima koji su nam na dohvat ruke i plavim jezerom koje siječe planinskle vrhove od preko 6000 metara. Mi smo na 4400 metara i posmatramo svijet ispod i iznad nas. Mir, šetnja i odmaranje. 2 noćenja.

13. dan (01.02.2018.): Vožnja brodom, slobodno vrijeme za razgledanje Kopakabane, hipi gradića na obali Titikake sa Bolivijske strane. Vožnja do La Paza. Noćenje.

14. dan (02.02.2018.): Idemo u fakultativno razgledanje La Paza, najviše prijestolnice svijeta. Vještičija pijaca i centar grada! Čudnovati Indijanci koji su se obukli u odjela i žive u velikoj metropoli. Popodne vam možemo  ponuditi izlet u Dolinu mjeseca. Noćenje.

15. dan (03.02.2018.): Fakultativni odlazak na „death road“. Čuvena vožnja biciklima sa 5000 metara na 1300 metara niz planinu u neviđenoj brzini! Tri i po sata spuštanja niz brdo, kroz neviđene predjele, vodopade, šume, rijeke. Povratak u La Paz, slobodno vrijeme za šoping i šetnju… Ludi noćni život u barovima. Noćenje.

16. dan (04.02.2018.): Fakultativni odlazak na vrh Chakaltaja 5400 m ili slobodno vrijeme u La Paz-u. Naveče se upućujemo ka Salar de Ujuniju. Noćna vožnja.

17. dan (05.02.2018.): Dolazak u Salar de Ujuni, ukrcavamo se u džipove i krećemo u trodnevnu avanturu. Obilazak najvećeg zaslanjenog zemljišta na svijetu koje se prostire na površini od preko 10 hiljada kvadratnih kilometara. Noćenje.

18. dan (06.02.2018.): Obilazak jezera neobičnih boja i nestvarnih predjela – Laguna Verde, Laguna Roja… Upućujemo se ka Čileu. Noćenje.

19. dan (07.02.2018.): Prelazak Anda, neobične boje, oblaci na dohvat ruke, flamingosi i nestvaran svijet oko nas. Stižemo u San Pedro de Atakama u Čileu. Noćenje.

20. dan (08.02.2018.): Transfer do Kalame i let za Santiago de Čile, glavni grad Čilea koji je smješten u centralnoj dolini zemlje na visini od 520 metara. Transfer do smještaja. Fakultativno razgledanje grada iz čijeg se svakog dijela mogu vidjeti vrhovi Anda, obići ćemo znamenitosti iz kolonijalnog perioda, Zgradu pozorišta, Nacionalnu biblioteku, Muzej lijepih umjetnosti, staru zgradu Kongresa, ali i moderne poput Gran Santiago Torre koji je naviša zgrada u čitavoj Latinskoj Americi.  Noćenje.  

21-24. dan (09.-12.02.2018.): Transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. Transfer do hostela. Prijestolnica Argentine, drugi po veličini grad u Južnoj Americi, grad na ušću rijeke La Plata u Atlantski ocean. Tango, fudbal, vino, najbolji biftek na svijetu, Maradona, Evita Peron… Fakultativni obilazak znamenistosti grada: zgrada Kongresa, Placa de Majo, ulica Florida, četvrt La Boka, stadion Bombonjera, Obelisk… Fakultativni odlazak na Iguasu vodopade, izlet do Montevidea. Uzbudljiv noćni život! noćenja.

25. dan (13.02.2018.): Još malo slobodnog vremena prije povratka kući. Transfer do aerodroma. Let za Amsterdam u 16:45h (KL 702).

26. dan (14.02.2018.): Dolazak u Amsterdam u 10:05h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Budimpeštu u 14:20h (KL 1977). Dolazak u Budimpeštu u 16:20h. Transfer do Beograda. Kraj putovanja!

Cijene i uslovi

Polasci: 23.12.2017. ; 20.01.2018. godine

** U rijetkim slučajevima moguće je pomijeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 Termin ►

 23.12.2017.

28.12.2017. 20.01.2018.

 PROMO cijena 

/ / 4380 KM

 First minute cijena

/

 4700 KM 4580 KM

 Regularna cijena

/  4900 KM 4780 KM

 *PROMO cijena važi za prijave do 10.06.2017. godine. First minute cijena važi do 3 mjeseca pred putovanje. Nakon toga važi regularna cijena.

** First minute cijena za polazak 28.12.2017. godine važi za prijave do 23.08.2017. godine. Nakon toga važe regularna cijena.

Obavezna vakcinacija protiv žute groznice! 

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 1200 KM, a 400 € u dolarima se plaća inopartneru na samom putovanju u dolarskoj protivvrijednosti (uključeno u navedenu cijenu aranžmana). Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Lokacija polaska

Beograd

Vrijeme polaska

Po dogovoru sa agencijom

Aranžman obuhvata:

 • Avio prevoz na relaciji Budimpešta – Lima, Lima – Cusco, Kalama – Santiago de Chile – Buenos Aires, Buenos Aires – Budimpešta sa svim taksama (polazak 20.01.2018.)
 • Transferna relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Lima, Lima – Cusco, Kalama – Santiago de Chile – Buenos Aires, Buenos Aires – Beograd sa svim taksama ( polazak 23.12.2017.)
 • Sve aerodromske takse, aerodromske transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
 • Noćenja u hostelima u višekrevetnim sobama prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Aranžman ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno – historijske spomenike
 • Doplata za obilazak Salar de Uyunija, i turu 3 dana džipovima preko Anda, uz obilaske i obroke (300,00 KM)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Vizu za Boliviju 
 • Izlaznu taksu iz Bolivije 
 • Doplatu za dvokrevetnu sobu u hostelu (360,00 KM po osobi) * obavezno naglasiti prilikom prijave
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
SMJAŠTAJ:

Hostel je smještajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su višekrevetne 1/6, 1/8, 1/10 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja.

 

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće  refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promijena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABiH standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promijena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vrijemena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše Bosne i Hercegovine dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
Mapa