+387 65 813 288 info@rioputovanja.com

Ulogujte se

Registrujte se

Nakon kreiranja naloga, možete pratiti svoj status plaćanja, pratiti potvrdu i možete ocijenjivati putovanje nakon što ste ga završili.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj telefona*
Država*
* Kreiranje naloga znači da ste saglasni sa Uslovima korišćenja i Izjavom o povjerljivosti.

Već ste član?

Ulogujte se
+387 65 813 288 info@rioputovanja.com

Ulogujte se

Registrujte se

Nakon kreiranja naloga, možete pratiti svoj status plaćanja, pratiti potvrdu i možete ocijenjivati putovanje nakon što ste ga završili.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj telefona*
Država*
* Kreiranje naloga znači da ste saglasni sa Uslovima korišćenja i Izjavom o povjerljivosti.

Već ste član?

Ulogujte se

Kina i Sjeverna Koreja

(1 Ocjena)
Popust
Već od4,380 KM
Popust
Već od4,380 KM
August 20, 2019

Rezerviši

Dodaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

481

Zašto rezervisti putovanje kod nas?

 • Najbolje cijene
 • Posebno birani aranžmani
 • Najveći izbor destinacija
 • Pomoć pri izboru aranžmana

Kako do nas?

Ne oklijevajte da nas pozovete! Tu smo za sve dodatne informacije, tu smo zbog Vas!

+387 65 813 288

info@rioputovanja.com

10 dana
Dostupnost: 09.08.2017.
Beograd
Kina
Maksimalno osoba: 300
Fotografije
Detaljnije

Kina i Sjeverna Koreja 2017!

10 dana – Peking i Pjongjang – aviokarte+takse+transferi+smještaj+vodič+organizovana tura po Sjevernoj Koreji – 3800 KM! 

Polazak: 09.08.2017. godine 

Upoznajemo najstariju civilizaciju na svijetu – Kinu, a dragulj ture ostavljamo za sam kraj – ni manje ni više nego jedna i jedina Sjeverna Koreja. Šetamo Kineskim zidom, obilazimo Zabranjeni grad, Nebeski hram, Ptičje gnezdo, Ljetnu palatu kraljice Ci Ši… Zabranjeni grad se nalazi na Tijenamen trgu u Pekingu. Skoro 500 godina služio je kao rezidencija kineskim carevima i kasnije kao ceremonijalni i politički centar kineske vlade. Danas je pretvoren u muzej i godišnje ga posjeti preko 8 miliona ljudi.

Kineski zid je po nekim procjenama dug oko 5000 kilometara, visine između 5 i 10 metara, a širina mu je tako projektovana da četiri konjanika mogu uporedo jahati. Gradile su ga mnoge carske porodice i konstantno produžavale. Danas predstavlja najprepoznatljiviji spomenik Kine, a dio Kineskog zida kod Badalinga godišnje posjeti preko dva miliona turista.

Ne ostavljamo ni jedan kutak zemlje neistražen, a Sjeverna Koreja je još jedan u nizu projekta koji ćemo zajedno ostvariti. Krećemo na put otvorenog uma i čistih misli ka novom i nepoznatom. Idemo u trodnevnu avanturu Sjevernom Korejom, od nepreglednih prirodnih predijela do Dana oslobođenja! Obilazimo Mansudae park i ukazujemo poštovanje predsedniku Kim II Sungu i vođi Kim Jong II. Nakon toga obilazimo i Koreanski muzej rata gdje ćemo vidjeti jedini američki mornarički brod koji su sjevernokorejske snage zaposjele još 1968. godine.

Obilazimo glavni trg Pjongjanga. Nakon vožnje metroom dolazimo do najveće Trijumfalne kapije na svijetu podignute u čast pobjede nad Japanom. Vraćamo se na trg Kim II Sung i uživamo u proslavi Dana oslobođenja. Studenti univerziteta u čast Nacionalnog dana imaju veliki ples na trgu. Večeramo sa lokalnim stanovništvom i igramo bilijar u starim klubovima. Upijamo što više možemo kako bi nam Sjeverna Koreja ostala u najboljem sjećanju. Smješteni smo u jedinom hotelu u Pjogjangu koji je namijenjen za strance. Prepuštamo se potpuno novom iskustvu i zaboravljamo na strah, jer je sa nasmijanim plemenom sve moguće.

Program putovanja

01.dan (09.08.): Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let do Pekinga sa presijedanjem.

02.dan (10.08.): Dolazak u Peking, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

03.dan (11.08.): Rano ujutru krećemo u cijelodnevni fakultativni obilazak glavnog grada Narodne Republike Kine. Grad ima 7 miliona stanovnika i od 13. vijeka je pripadao Mongolskom carstvu. Obilazimo trg Tjenamen – prostor u srcu Pekinga sa Mauzolejom osnivača kineske Komunističke partije Mao Ce Dunga i veličanstvenim mermernim lavovima; Zabranjeni grad – ogromni kompleks carskih palata i budističkih hramova; grobnice Minga. Naveče idemo u neki od lokalnih restorana na preukusnu kinesku klopu. Noćenje.

04.dan (12.08.): Fakultativni izlet do Ljetne Palate i Kineskog zida u Badalingu. Ljetna Palata je nekadašnja carska rezidencija, a danas najveći nacionalni park u Kini, površine 270 hektara. Letnji dvorac potice iz 17. vijeka, a više puta je dograđivan. Posljednji put za vrijeme carice Ci Ši, kada je iskopano vještačko jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mermera. Dogradnje koje su izvršene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Nastavljamo put do Kineskog zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektovana tako da četiri konjanika mogu uporedo jahati na njemu. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Povratak u smještaj. Noćenje.

05.dan (13.08.): Slobodno vrijeme. U popodnevim satima transfer do željezničke stanice i ukrcavanje u voz za Dandong, grad na granici sa Sjevernom Korejom. Noćna vožnja.

06.dan (14.08.): Dolazak u jutarnjim satima u Dandong, kratak predah i ukrcavanje u voz za Pjongjang. Uživamo u predijelima Sjeverne Koreje i maštamo o novoj avanturi koja nas očekuje. Dolazak u Pjongjang u popodnevnim satima. Kratka tura kroz grad i stop na trgu Kim II Sung. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

07.dan (15.08.): Dan oslobođenja! Obilazimo Mansudae park i ukazujemo poštovanje predsjedniku Kim II Sungu i vođi Kim Jong II. Nakon toga obilazimo i Koreanski muzej rata i vidjet ćemo još i jedini američki mornarički brod koji su sjevernokorejske snage zaposjele 1968. godine. Nakon ručka idemo na centralni trg Pjongjanga. Nakon vožnje metroom dolazak do najveće Trijumfalne kapije na svijetu podignute u čast pobjede nad Japanom. Povratak na trg Kim II Sung i uživanje u proslavi Dana oslobođenja. Studenti univerziteta u čast Nacionalnog dana imaju veliki ples na trgu. Večera i uživanje u vatrometu sa lokalnim stanovništvom. Odlazak u Diplomatski klub na karaoke, piće i bilijar. Povratak u hotel. Noćenje.

08.dan (16.08.): Rano ustajanje i transfer do željezničke stanice. Dnevna vožnja do Dandonga. Kratak predah u Dandongu i ukrcavanje u večernji voz za Peking. Sabiramo utiske nakon nevjerovatne posjete. Noćna vožnja.

09.dan (17.08.): Dolazak u Peking u jutarnjim satima i transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak u večernjim satima na Šaoling kung fu šou. Noćenje.

10.dan (18.08.): Transfer do aerodroma i let sa presijedanjem do Beograda. Kraj putovanja!

Cijene i uslovi

Polazak: 09.08.2017.godine 

** U rijetkim slučajevima moguće je pomijeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin 09.08.2017.
AKCIJA* 3800 KM
First minute cijena:  3980 KM
Regularna cijena:  4380 KM 

* PROMO cijena važi za prijavljena 3 prva putnika!

** First minute cijena važi za prijave do 10.05.2017. godine. Nakon tog datuma važi regularna cijena aranžmana.

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 KM na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 2000 KM, a 400 € u eurima se plaća inopartneru na samom putovanju (uključeno u navedenu cijenu aranžmana). Ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 8 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije 8 sedmica pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Lokacija polaska

Beograd

Vrijeme polaska

Po dogovoru sa agencijom

Aranžman obuhvata:

– Aviokartu Beograd –Peking-Beograd sa svim taksama

– Voznu kartu Peking-Dandong-Peking, Dandong-Pjongjang-Dandong

– Sve transfere po planu i programu puta

– Noćenja prema planu i programu u hostelu u ½ sobama u Pekingu

– Turu u Sjevernoj Koreji sa ulaznicama, noćenjem u Youth hotelu i obrocima po itinereru

– Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Aranžman ne obuhvata:

– Vizu za Sjevernu Koreju (130,00 KM)

– Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

– Međunarodno zdravstveno osiguranje

– Individualne troškove za vrijeme putovanja

SMJAŠTAJ:

Hostel – je smeštajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Gostima je naraspolaganju locker, wi-fi internet, recepcija. Usluga je nabazi noćenja.

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće  refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promijena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABiH standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promijena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vrijemena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše Bosne i Hercegovine dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
Mapa