+387 65 813 288 info@rioputovanja.com

Ulogujte se

Registrujte se

Nakon kreiranja naloga, možete pratiti svoj status plaćanja, pratiti potvrdu i možete ocijenjivati putovanje nakon što ste ga završili.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj telefona*
Država*
* Kreiranje naloga znači da ste saglasni sa Uslovima korišćenja i Izjavom o povjerljivosti.

Već ste član?

Ulogujte se
+387 65 813 288 info@rioputovanja.com

Ulogujte se

Registrujte se

Nakon kreiranja naloga, možete pratiti svoj status plaćanja, pratiti potvrdu i možete ocijenjivati putovanje nakon što ste ga završili.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj telefona*
Država*
* Kreiranje naloga znači da ste saglasni sa Uslovima korišćenja i Izjavom o povjerljivosti.

Već ste član?

Ulogujte se

Japan

(1 Ocjena)
Popust
Već od2,580 KM2,380 KM
Popust
Već od2,580 KM2,380 KM
August 20, 2019

Rezerviši

Dodaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

495

Zašto rezervisti putovanje kod nas?

 • Najbolje cijene
 • Posebno birani aranžmani
 • Najveći izbor destinacija
 • Pomoć pri izboru aranžmana

Kako do nas?

Ne oklijevajte da nas pozovete! Tu smo za sve dodatne informacije, tu smo zbog Vas!

+387 65 813 288

info@rioputovanja.com

12/13 dana
Dostupnost: 06.09.2017. ; 15.09.2017. ; 02.10.2017. ; 15.10.2017.
Beograd
Tokio
Maksimalno osoba: 200
Fotografije
Detaljnije

Putovanje u Japan jesen 2017!

12/13 dana – Tokyo, Kyoto – 2300 KM  (uključene aviokarte, sve takse, smještaj, transferi)

Polasci: 06.09.2017. ; 15.09.2017. ; 02.10.2017. ; 15.10.2017. godine

Vodimo vas u Japan, otočnu zemlju istočne Azije koja predstavlja izoliran svijet jedinstvene kulture i krajolika. Kao rijetko gdje na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektirao samo na arhitekturu i umjetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći dio teritorije države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i više od stotinu aktivnih vulkana. Zemlju čini više od 6800 otoka. Japanski arhipelag sadrži 6,852 otoka od kojih su najveći Honshu, Hokkaido i Kyushu i Shikoku.​

Tokyo ima najveću riblju tržnicu na svijetu. Tsukiji tržnica nalazi se u središtu Tokija na kojoj se svakodnevno trguje sa 2.000 tona ribe. Lubenica je najskuplje voće u Japanu. Poklanjanje voća je čest običaj u Japanu. Najcjenjenije su savršeno okrugle lubenice koje dostižu cijenu od 34.650 jena, tj. 419 dolara. Jela od mesa najčešće podrazumijevaju konjsko meso. Zbog visoke razine proteina i malo masnoća, konjsko meso se često može naći na japanskoj trpezi. Najčešće se konzumira sirovo, kao u jelu Basashi, sa đumbirom i lukom.

Muzej savremene umjetnosti Mori jedan je od najpopularnijih institucija u Tokiju. Smješten je u tokijskoj trendi četvrti Roppongi na 52. spratu nebodera koji je sagradio Minoru Mori. Ovaj muzej ne posjeduje stalnu postavku i nerijetko daje šansu mladim umjetnicima da izlažu uz velikane poput Ai Weiweia Tokujin Yoshioka ili Billa Viola. Muzej Mori može biti odlična polazna tačka za obilazak živahnog, modernog Tokija.

Gejše su žene koje proučavaju drevne umjetnosti, japanski ples i muziku. Njihovo ime u prevodu znači djevojke umjetnosti. Uspješne gejše moraju biti graciozne, šarmantne, obrazovane, duhovite i lijepe. Osim toga, trebaju znati pjevati, plesati, biti upoznate sa slikarstvom, kaligrafijom, ceremonijom čaja, a moraju znati i svirati Šamisen, ručni bubanj, flautu i druge instrumente.

Kyoto je bio prijestolnica Japana i carska rezidencija od 794. do 1868. godine. Nalazi se u središnjem dijelu otoka Honshu, i ima oko 2000 hramova i svetišta, a veći dio grada se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine od 1994. godine. Carska palača u Kyotu je stara rezidencija careva koji su ovdje boravili do 1869. godine. Restauracija je započeta 1877, a danas je ovo mjesto jedan od simbola carskog Japana i samog Kyota. Fuji je najviša planina Japana s visinom od 3776 metara. Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika“, a sam Fuji je posljednju erupciju imao 1707. godine. Planina je stavljena na UNESCO-vu listu Svjetske baštine kao prirodno i kulturno dobro zbog različitih prirodnih fenomena kao i zbog mnogobrojnih svetišta na samoj planini. Za Fuji se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije.

Nara je grad koji se nalazi u istoimenoj oblasti u blizini Kyota. Poznata kao “destinacija snova”, stavljena je na UNESCO-vu listu Svjetske baštine, a uključuje osam hramova, svetišta i ruševina. Nara je bila prijestolnica Japana od 710. do 784. godine. U gradu ima puno jelena, koji su tokom historije smatrani zaštinicima grada i palača, te i danas veliki broj ovih životinja slobodno šeta ulicama grada.

Hiroshima – je prvi grad na svijetu na koji je bačena atomska bomba 6. augusta  1945. godine, pred završetak Drugog svjetskog rata. Danas se u gradu nalazi Memorijalni muzej i park koji su posvećeni žrtvama, ali koji su izgrađeni i da podignu svijest o nuklearnom teroru i promoviraju mir u svijetu.

Osaka je dugo bio ekonomski centar Japana, i aglomeracija je za više od 19 miliona ljudi. Osaka je poznata po Osaka Akvarijumu, Zoo vrtu, Universal Studiju, Umeda neboderu, Osaka zamku, mnogobrojnim parkovima, svetištima i hramovima.

Program putovanja

Plan i program za termine: 06.09.2017. ; 15.09.2017. godine

1. dan: Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnom krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let u 12:20h iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:35h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Tokyo.

2. dan: Let iz Dohe u 02:25h. Dolazak u Tokyo u 18:40h, transfer metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: Krećemo u obilazak prijestolnice „Zemlje izlazećeg sunca”. Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posjetioce, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Zatim šetnju nastavljamo do Tokyo Towera – tornja visokog 332 metra, a  koji je inspirisan Ajfelovim tornjem. Obilazak velikog svetilišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dijela grada koji se zove Ashakusha gdje još može da se osjeti atmosfera starog Japana. Tu razgledamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ashakusha Kanon. Fakultativna vožnja po Sumida rijeci. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smješten u središtu Shiodome, dijelu grada gdje ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja nježno roze boje, gdje ćemo doživjeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajima, i odmoriti se u miru i zelenilu. Noćenje.

4. dan: Fakultativni odlazak u grad Nikko lokalnim vozom. Grad je riznica kako kulturno- istorijskih sadržaja tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije sa umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram kao i nacionalni park Niko, jedan od najljepših u Japanu poznat po brojnim kanjonima i vodopadima. Povratak u Tokyo u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5. dan: Fakultativni obilazak najveće luke Jokohame. Posjeta ramen muzeju. Zaronit ćemo u poslijeratne tokijske ulice gdje se služi ramen supa, slušaju stare ploče i prate crno-bijeli prenosi sumo takmičenja. Potom slijedi odlazak u raznobojni Yamashita park ispunjen cvijećem i dolazak u najveći Chinatown Japana. Povratak u Tokyo. Noćenje.

6. dan: Polazak za Kyoto u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Kyoto smještaj u hostel i razgledanje. Cjelodnevni obilazak ovog izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja dio svjetske kulturne baštine. Obilazak hrama Kiđomizu, zamka Niđo, hrama Sanjusangen-do, hrama Heian, građenog 1895. god. u čast 1100-godišnjice Kyota, kao i hrama Kinkakuju ili Zlatnog paviljona, sa baštom koja je klasični primjer baštenske kulture iz 14. vijeka i spada među najpoznatije hramove u Kyotu. Vožnja metroom do hostela. Organizovani obilazak sa vodičem grupe šinto svetilišta Fushimi Inari Taisha. U popodnevnim satima idemo do okrugu Gion u Kyotu, tradicionalnom japanskom mjestu gdje dominiraju lokalni restorani, čajdžinice i gdje rade gejše. Tu je i sniman film „Memoari jedne gejše“. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet za Osaku. Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile” vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo vidjeti zamak Osaka, građenom u 16. vijeku, u kome je danas smješteno nekoliko muzeja. Posjeta visećoj bašti i zgradi Umeda. Povratak za Kyoto. Noćenje.

8. dan:  Fakultativni odlazak u Naru. Cjelodnevno razgledanje nekadašnje prijestolnice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po cijeloj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8. vijeka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvijek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova), svetilišta Kasuga, pravog nacionalnog bogatstva iz 8. vijeka i Parka jelena. Povratak u Kyoto. Noćenje

9. dan: Fakultativni cjelodnevni izlet do Hirošime, koja se nalazi na 300 km od Kyota. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i posjeta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Povratak u Kyoto u kasnim večernjim satima. Noćenje.

10. dan: Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme u Kyotu do polaska za Tokyo. Dolazak u Tokyo. Noćenje.

11. dan: Nastavak obilaska Tokya i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

12. dan: Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima, i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Let iz Tokya u 22:20h za Dohu.

13. dan: Dolazak u Dohu u 04:05h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let za Beograd u 06:35h. Dolazak u Beograd u 11:20h. Kraj putovanja!

 

Plan i program za termine: 02.10.2017. ; 15.10.2017. godine

1. dan: Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnom krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let u 12:20h iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:35h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Tokyo.

2. dan: Let iz Dohe u 02:25h. Dolazak u Tokyo u 18:40h, transfer metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: Krećemo u obilazak prijestolnice „Zemlje izlazećeg sunca”. Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posjetioce, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Zatim šetnju nastavljamo do Tokyo Towera – tornja visokog 332 metra, a  koji je inspirisan Ajfelovim tornjem. Obilazak velikog svetilišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dijela grada koji se zove Ashakusha gdje još može da se osjeti atmosfera starog Japana. Tu razgledamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ashakusha Kanon. Fakultativna vožnja po Sumida rijeci. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smješten u središtu Shiodome, dijelu grada gdje ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja nježno roze boje, gdje ćemo doživjeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajima, i odmoriti se u miru i zelenilu. Noćenje.

4. dan: Fakultativni odlazak u grad Nikko lokalnim vozom. Grad je riznica kako kulturno- istorijskih sadržaja tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije sa umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram kao i nacionalni park Niko, jedan od najljepših u Japanu poznat po brojnim kanjonima i vodopadima. Povratak u Tokyo u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5. dan: Fakultativni obilazak Nacionalnog parka Fudži – Hakone. Moguće je popeti se do pete stanice planine Fudži (ukoliko dozvoljavaju vremenski uslovi) odakle je vidikovac nešto što će vas sigurno ostaviti bez daha. Posjetit ćemo još i dolinu Owkudani (u prevodu – dolina velike vode koja ključa), epicentar vulkanskih aktivnosti i tu se nalazi mnogo izvora kipuće vode. Poći ćemo na kraju na krstarenje brodom po jezeru Ashi, na čijoj se površini ocrtavaju konture planine Fudži.  Povratak u Tokio u kasnim večernjim satima. Noćenje.

6. dan: Polazak za Kyoto u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Kyoto smještaj u hostel i razgledanje. Cjelodnevni obilazak ovog izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja dio svjetske kulturne baštine. Obilazak hrama Kiđomizu, zamka Niđo, hrama Sanjusangen-do, hrama Heian, građenog 1895. god. u čast 1100-godišnjice Kyota, kao i hrama Kinkakuju ili Zlatnog paviljona, sa baštom koja je klasični primjer baštenske kulture iz 14. vijeka i spada među najpoznatije hramove u Kyotu. Vožnja metroom do hostela. Organizovani obilazak sa vodičem grupe šinto svetilišta Fushimi Inari Taisha. U popodnevnim satima idemo do okrugu Gion u Kyotu, tradicionalnom japanskom mjestu gdje dominiraju lokalni restorani, čajdžinice i gdje rade gejše. Tu je i sniman film „Memoari jedne gejše“. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet za Osaku. Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile” vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo vidjeti zamak Osaka, građenom u 16. vijeku, u kome je danas smješteno nekoliko muzeja. Posjeta visećoj bašti i zgradi Umeda. Povratak za Kyoto. Noćenje.

8. dan:  Fakultativni odlazak u Naru. Cjelodnevno razgledanje nekadašnje prijestolnice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po cijeloj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8. vijeka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvijek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova), svetilišta Kasuga, pravog nacionalnog bogatstva iz 8. vijeka i Parka jelena. Povratak u Kyoto. Noćenje

9. dan: Fakultativni cjelodnevni izlet do Hirošime, koja se nalazi na 300 km od Kyota. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i posjeta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Povratak u Kyoto u kasnim večernjim satima. Noćenje.

10. dan: Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme u Kyotu do polaska za Tokyo. Dolazak u Tokyo. Noćenje.

11. dan: Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima, i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Let iz Tokya u 22:20h za Dohu.

12. dan: Dolazak u Dohu u 04:05h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let za Beograd u 06:35h. Dolazak u Beograd u 11:20h. Kraj putovanja!

Cijene i uslovi

Polasci: 06.09.2017. ; 15.09.2017. ; 02.10.2017. ; 15.10.2017. godine

** U rijetkim slučajevima moguće je pomijeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 Termin ►

        06.09.2017. 15.09.2017. 02.10.2017. 15.10.2017.

 First minute cijena:

2380 KM 2380 KM 2300 KM 2300 KM

 Regularna cijena:

2580 KM

2580 KM 2500 KM 2500 KM

** First minute cijene važe za prijave do 30.07.2017. godine za septembarske termine, a za oktobarske do 01.07.2017. godine. Nakon tog datuma važe regularne cijene aranžmana.

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 400 KM na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji, u konvertibilnim markama, a najkasnije 6 sedmica pred put. 

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Lokacija polaska

Beograd

Vrijeme polaska

Po dogovoru sa agencijom

Aranžman obuhvata:

 • Povratnu avio kartu Beograd-Tokyo sa svim taksama
 • Noćenja u hostelima u višekrevetnim sobama po planu i programu puta
 • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Opcionu doplatu za dvokrevetnu sobu – 180,00 € po osobi
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Troškove vađenja vize (43,00 KM)
SMJAŠTAJ:

Hostel je smještajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su višekrevetne 1/4, 1/6, 1/12 sa etažnim kupaonicama.Putnici koji se odluče za doplatu za dvokrevetne sobe imat će 1/2 sobe u hostelima sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja. Imena smeštaja bit će potvrđena najkasnije sedam dana pred put.

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće  refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usljed promijena aviokonekcija od strane aviokompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promijeni dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbijedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj/drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa UTABiH standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promijena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usljed sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vrijemena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtjevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne posjeduju nove biometrijske pasoše Bosne i Hercegovine dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbijede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlaštena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
Mapa